Opetuksesta Pajalan Ratsutilalla vastaa ratsastuksenohjaajaksi Ypäjän Hevosopistolla vuonna 2005 valmistunut Virpi Lepola. Virpi on ollut hevosten kanssa tekemisissä jo lapsesta saakka ja työskennellyt hevosalalla valmistumisestaan lähtien.

Opetus tallillamme tapahtuu normaalisti 3-4 oppilaan pienryhmissä. Opetusratsuinamme toimivat koulutetut, kiltit ja yhteistyöhaluiset suomenhevosemme. Tunneilla harjoitellaan koulu- ja esteratsastusta ja välillä tehdään myös maastolenkkejä lähimetsiin. Haluamme pitää hevosemme herkkinä ja yhteistyöhaluisina ratsastaa, joten pääpaino opetuksessa on hyvässä istunnassa ja johdonmukaisessa apujenkäytössä.

Meille tärkeää on pitää hyvää huolta työkavereistamme ja siksi Pajalan Ratsutilalla panostetaan erityisesti myös siihen, että hevosten käsittely on aina asiallista ja turvallista. Pyrimmekin, että tallissa on aina henkilökuntaa asiakkaiden apuna myös hevosten hoitotoimenpiteissä, jotka ovat tärkeä osa ratsastusharrastusta.

Tallillamme käy myös ulkopuolisia valmentajia, joiden tunneille oppilaillamme on mahdollisuus osallistua. Lisäksi järjestämme oppilaillemme harjoituskisoja koulu- ja esteratsastuksessa. Kilpailut ovat osa Pajala Cupia, jonka menestyneimmät ratsastajat palkitaan hienoilla pokaaleilla aina tallin pikkujouluissa.

 Tunnit talvella tai huonolla säällä

Ratsastuskenttämme pyritään pitämään käyttökunnossa ympäri vuoden. Mikäli kuitenkin keli on ratsastuskelvoton, ilmoitamme peruutuksista oppilaille tekstiviestein. Saatamme korvata ratsastustunteja myös teoriatunneilla. Tarkkaa pakkasrajaa tunneillamme ei ole, vaan päätökset tehdään aina tapauskohtaisesti.

Peruutukset

Vakiryhmissä ratsastavien on peruutettava tuntinsa viimeistään edellisenä päivänä. Samana päivänä perutuista ratsastustunneista perimme 15€ sakkomaksun ja kokonaan peruuttamattomista tunneista veloitetaan normaali tuntihinta. Mikäli peruutuksia on samalle päivälle paljon, saatamme joutua yhdistämään ryhmiä. Tällöin olemme aina yhteydessä oppilaisiin henkilökohtaisesti.

Vakuutusasiaa

Olemme Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ratsastuskoulu ja kaikilla vakiratsastajillamme on oltava voimassa oleva Ratsastajainliiton jäsenseuran jäsenkortti tai Green Card -kortti. Molempiin kortteihin sisältyy tapaturmavakuutus ratsastusta harrastettaessa. Lisätietoa tallilta tai www.ratsastus.fi.

Tiedustelut ja varaukset:
Virpi Lepola, p. 045 675 6561, virpi@pajalanratsutila.com