Retki Ypäjälle 28.5.217 Kyran klinikalle

Professori Kyrklund on itse innokas oppija, ja kannustaa oppilaitaan pysymään uteliaina. Hänen oppinsa ja tapansa ovat meille jo ennestään tuttuja. Tällainen klinikka kuitenkin palauttaa ne opit taas mieleen ja aina herää uusia ajatuksia, joilla parantaa omaa ratsastusta. Uskon Virpin myös miettivän näiden taitojen siirtämistä eteenpäin omille oppilailleen.

Tätä retkeä odotettu, liput kun hankittiin jo talvella. Kyra on suuresti ihailemamme, suomalaisen koulurastastuksen kirkkain tähti, ja hänen oppiinsa oli taas päästävä. Olemme Virpin kanssa olleet ratsastusuramme aikana lähes kaikissa Suomessa pidetyssä  Kyran klinikoissa mukana, ja kerran myös Ruotsissa. Ei voi kuin ihailla tätä sinnikästä jo varttuneempaa ladya (65v), joka olemukseltaan ja ketteryydeltään vaikuttaa itseäni paljon nuoremmalta. Kyran opetustavasta paistaa tietämys ja varmuus. Lukuisat värikkäät kielikuvat havainollistavat hyvin tarkoitusperät, ja saavat mukavan huumorin avulla ratsastuksen saloja selkeytettyä. Kyran absoluuttinen sinnikkyys ja määrätietoisuus on palkittu upealla uralla, joka jatkuu edelleen.

Meidän kahden yhteiset retket eivät onnistu ihan helposti. Tallimme yksitoista hevosta, kaksi koiraa, kissa ja kaksi pupua sitputtavat meidät vahvasti kotiin ja huoli on pois, jos toinen meistä jää kotiin. Silloin lähtijä tietää, että rakkaamme ovat hyvässä hoidossa, vaikka kotiin jäävä onkin yksin kovan työtaakan alla, ja siksi lomailija usein kokee vähän huonoa omaatuntoa lepäillessään. Yleensä lomalle lähtö aiheuttaa jo valmiiksi ikävää kaikkia karvakorviamme kohtaan, joka vain pahenee loman jatkuessa. Siksi kotiinpaluu on aina mukavaa, kun tietää ystävien siellä odottavan. Tällä kertaa kuitenkin lähdimme yhdessä – äiti ja tytär, parhaat työkaverit (ainakin yleensä tuntuu siltä).

Klinikka alkoi klo 10 ja kesti noin kolmeen saakka. Se tarkoitti, että mikäli tahtoi saada hyvät paikat, piti lähteä matkaan hyvissä ajoin. Siispä herätyskelloni soi viideltä. Keveästi nousin, koska mukava päivä oli tiedossa. Keväisin ilmojen ollessa suotuisat, hevoset alkavat viihtymään ulkona paremmin kuin sisällä, ja siksi kuusi hevosistamme olikin ulkona yötä. Tallissa odotti tuttu hyvän huomenen toivotus, Eliaksen hirnunta. Kiire on aina aamuisin tallista jo lopuillakin polleilla ulos. Aamutallin töiden ollessa lopuillaan, seitsemän jälkeen,  Virpi tuli vielä auttelemaan. Ennen kahdeksaa olin vaihtanut vaatteet ja pakannut eväät, aamupuuron söin autossa. Edellispäivänä olin valmistellut tallilla heinähommat niin, että vävypoikani on helppo ruokkia hummat valmiiksi lattamistani heinänyttyröistä. Hän, ja samoin eläkkeellä oleva mieheni osaavat jo lukea jonkin verran hevosten elekieltä, ja pitää huolta, että kaikki on kunnossa. Joten matkamme saattoi alkaa jokseenkin huoleti. Ypäjällä huomasimme, että tilaisuus oli myyty todella loppuun. Kaikki parkkipaikat olivat täynnä. Sopu sijaa antoi ja löysimme ihan kelvolliset katsomopaikat Virpin koulukaverin Johannan avustuksella.

19046715_1707083002655034_1558750916_n
Kyra saatettiin areenalle näyttävästi suomenhevoskyydillä
19047535_1707083015988366_360009050_n
Demohevosina nähtiin poni, estehevonen ja eritasoisia kouluratsuja.

Päivä oli jälleen antoisa. Kaikki demoratsastajat olivat huippuosaavia, joten minun oli heistä vaikea löytää virheitä. Kyran silmin ratsukkoja kuitenkin korjattiin usein ihan perusjutuissa, ja he silminnähden paransivat yhteistyötään. Päivä antoi taas paljon ideoita, ja halun kokeilla kaikkea näkemääni omaan rakkaan kisaheppani Napsun kanssa. Aika kului kuin siivillä ja vielä kotimatkakin meni keskustellen kaikista ajatuksista, joita klinikka oli herättänyt. Pieni yhteinen lomamme todella piristi, ja sai meidät innolla jatkamaan omalla tiellämme pienessä omassa lintukodossamme, taas vähän avarakatseisempina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>